Cum să deosebești ghetele din piele naturală de cele din piele ecologică

Se apropie iarna și ești în căutarea unei perechi de ghete de piele naturală care să țină picioarele calde ție sau iubitei tale în timpul sezonului rece? Ei bine, atunci trebuie să fii extrem de atent pentru a nu le confunda cu ghete din piele ecologică. Bineînțeles, există câteva deosebiri specifice între acestea care te pot ajuta să le diferențiezi pentru a ști ce cumperi. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, însă cele din piele naturală au o calitate mai înaltă, de aceea tot mai multe persoane optează pentru ele. Urmărește acest articol și vezi cum îți poți da seama dacă o pereche de ghete este confecționată din piele naturală sau nu!

Iată care sunt particularitățile ghetelor de piele naturală:

1.     Preț mai ridicat

Primul aspect după care îți poți da seama de tipul materialului este prețul. Dacă încălțămintea din piele ecologică are un preț mai scăzut, pielea naturală este mai scumpă, dat fiind calitatea înaltă pe care acesta o oferă. Așadar, dacă, spre exemplu, ești în căutarea unei perechi de ghete de damă din piele naturală, pentru iubita ta, prețul ridicat nu ar trebui să te pună pe gânduri, dacă vrei să-i cumperi ceva calitativ pe care îl va folosi mult timp. Te poți îndrepta către site-ul ePielenaturală.ro, unde vei găsi numeroase modele. Totuși, ar fi bine ca înainte să faci achiziția, să citești ce scrie pe etichetă pentru că acolo ai toate detaliile de care ai nevoie.

2.     Material mai elastic

Un alt criteriu de deosebire al celor două este elasticitatea materialului. Ghetele din piele naturală sunt extrem de elastice, mulându-se perfect pe picior și asigurând un confort sporit în timpul purtării. Acesta este un aspect important de care trebuie să ții cont când cumperi pereche de încălțări și, din fericire, îți poți da seama de gradul elasticității lor la o simplă atingere. Poți chiar să faci și o probă în magazin, dacă nu ești convins, și vei realiza după primele secunde cât de flexibil este acest material. 

3.     Sunt mai rezistente

Spre deosebire de ghetele din piele ecologică, care se deteriorează după o perioadă de timp și nu rezistă așa mult la condiții meteo neprielnice sau la uzură, cele din piele naturală își mențin calitatea o perioadă îndelungată de timp datorită rigidității și grosimii materialului. Desigur, dacă ai multă grijă de ele, le întreții corespunzător și nu le porți foarte des, probabil că vor avea o durabilitate mai mare, însă dacă îți cumperi o pereche de ghete, cu siguranță o faci ca să le porți cât de des poți. De asemenea, mirosul sau textura sunt aspecte diferențiatoare între cele două.

Acum că știi care sunt diferențele dintre cele două materiale, poți face o comparație, stabilind care dintre cele două este cel potrivit pentru tine. Dacă nu ai un buget mare sau ești împotrivă rănirii animalelor, poți opta pentru ghete din piele ecologică, pentru că acestea pot semăna mult cu cele din piele naturală, chiar dacă nu îndeplinesc aceleași funcții. Acestea vin în numeroase modele din care ai de unde alege. Pe de altă parte, dacă ești o persoană care ține cont de calitate și durabilitate, atunci alegerea bună pentru tine sunt încălțările din piele naturală.

Sursă foto: Shutterstock.com