Cum sa alegi vopseaua decorativa in care sa iti imbraci peretii

Culorile, spațiul de care dispui, calitatea vopselelor și obiectele de decor sunt elementele principale ale designului interior. Fie că este vorba de sedii de firme, birouri individuale, spatii de servire a mesei, locuințe sau locuri de petrecere a timpului liber, fiecare incapere este perfectă doar atunci când culorile, spațiul și estetica se îmbină pentru a crea o lume aparte, echilibrata, în care oamenii își petrec timpul, lucrează, se relaxează sau își continuă stilul de viață. Iar acum, dupa doi ani de pandemie (si poate mai mult decat oricand), suntem constienti de importanta timpului pe care il petrecem in interior.

Vopselele decorative intră în discutie atunci când camerele trebuie să fie decorate cu stil. Atât camerele simple, cât și cele elaborate capătă o viață vibrantă atunci când sunt accesorizate cu decorațiuni, decoruri și vopsele decorative. Aceste vopsele, corect aplicate, devin forme de artă care pe baza unor tehnici și medii unice, pot sa decoreze suprafețe și zone funcționale ori mai putin funcționale. Țesăturile, mobilierul, pereții, tapetul, podelele, covoarele, ferestrele, nuanțele, toate se îmbină; ele trebuie sa contrasteze, fară să creeze conflicte intre culori, pentru a crea spațiul și atmosfera perfectă.

Culorile reflectă personalitățile precum niște oglinzi. Unora dintre noi le plac culorile puternice și dinamice, în timp ce altora le plac culorile calde, pale, neutre ori liniștite. Dormitoarele, camerele de zi, saloanele, băile și bucătăriile au propriile lor vopsele decorative individuale pentru a face spațiile și schemele de culori vii și înfloritoare. Astfel, creăm camere cu o amprentă de identitate, o declarație grafică și o notă personală.

  • Pentru a obtine cele mai bune rezultate, apeleaza la firme specializate, unde sa fii ajutat în ceea ce privește designul interior.
  • Voselele decorative trebuie sa fie alese manual, desenele și modelele personalizate, iar mesterii sa reuseasca aplicarea cu ajutorul tehnicilor recomandate de producator.
  • Este important să decideți amplasarea culorilor și a decorului în fiecare cameră, din timp.
  • Enuntati nevoile și opțiunile, pentru ca toate camerele din proiect sa fie spatioase și liniștitoare, indiferent de mărime și tip.
  • Cautati sau dezvoltati scheme și idei, pentru a incorpora o varietate cât mai mare de opțiuni din care să alegeți.
  • Nu neglija nici finisajele de culoare pentru tavan, în diverse moduri creative.
  • Culorile foarte contrastante și luminoase pot fi combinate pentru a crea o ambianță vibrantă și foarte energică.
  • Roșul, albastrul și verdele strălucitor sunt combinate cu culorile alb deschis pentru a scoate în evidență ambianța și spațiul.
  • O altă schemă de vopsele decorative intră în joc atunci când culori armonioase precum verdele lime, albastrul oceanic, rozul stins și galbenul soarelui sunt combinate pentru a face ca decorurile camerelor să arate proaspăt, plăcute si spațioase.

Cu vopsele de calitate, umbrele, linile, spațiul disponibil și alte specificități ale încăperii vor iesi în evidență. 

Indiferent dacă plănuiți o renovare majoră sau construiti o casa noua, nu se poate nega faptul că alegerea culorilor potrivite de vopsea este o parte importantă a procesului. Pur și simplu, vopseaua poate schimba complet aspectul și senzația unei încăperi. Așa că, dacă se întâmplă să căutați idei de culori de vopsea  si sa comandati online produse de calitate, alegeti vopselele si materialele decorative din magazinul Baumag.ro!