Cum funcționează sistemul urinar?

Cum funcționează sistemul urinar

Sistemul urinar este responsabil pentru eliminarea deșeurilor și a excesului de apă din organism. Face acest lucru prin filtrarea sângelui și producând urină. Rinichii sunt organele principale ale sistemului urinar și sunt localizați în abdomen, chiar sub cutia toracică.

Rinichii filtrează sângele și elimină deșeurile și excesul de apă, care sunt apoi excretate prin urină. Urina este transportată de la rinichi la vezică prin uretere.

Vezica urinară este un organ asemănător unui sac care stochează urina până când este gata să fie excretată. Când vezica urinară este plină, semnalează creierului, iar persoana urinează.

Sistemul urinar

Sistemul urinar este un sistem de organe care ajută la eliminarea deșeurilor din organism. Organele sistemului urinar sunt rinichii, ureterele, vezica urinară și uretra. Acestea lucrează împreună pentru a curăța sângele de substanțe nedorite și pentru a elimina deșeurile prin urinare.

Rinichii

Rinichii sunt organe pereche care se află în partea superioară a abdomenului, în apropierea coloanei vertebrale. Acestea elimină deșeurile din sânge și produc hormoni care reglează tensiunea arterială. Sistemul urinar este compus din rinichi, uretere, vezică urinară și uretră.

Ureterele

Apa și deșeurile sunt apoi transportate prin uretere către vezica urinară. Vezica urinară stochează urina până când este eliminată în mod voluntar prin defecare.

Vezica urinară

Sistemul urinar este responsabil pentru eliminarea deșeurilor și a excesului de apă din organism. Rinichii filtrează sângele și elimină deșeurile și excesul de apă, care sunt apoi excretate prin urină. Urina se deplasează de la rinichi prin uretere până la vezică, unde este stocată până când este eliminată din organism prin uretră.

Vezica urinară este un sac care stochează urina până când este eliminată din organism.

Uretra

Uretra este un tub mic care transportă urina din vezică în afara corpului. Are aproximativ 2-3 inci lungime la femei și 4 inci lungime la bărbați. Uretra este situată în centrul pelvisului, între vezică urinară și rect. Urina este produsă în rinichi și curge în jos prin uretere către vezică. Când vezica urinară este plină, urina este eliberată prin uretră.

Sistemul urinar este responsabil de filtrarea sângelui și de eliminarea deșeurilor sub formă de urină.

Boli comune ale sistemului urinar

Pietre la rinichi, incontinenta urinara și multe altele sunt probleme comune ale sistemului urinar. Sistemul urinar este o parte vitală a corpului nostru care ajută la eliminarea deșeurilor și a altor substanțe nedorite. Deși funcționează în general bine, există unele probleme care pot apărea și cauza durere și disconfort.

Exista remedii pentru toate afectiunile sistemului urinar. Exemplu ar fi produsele naturiste pentru incontinenta urinara.

Înțelegerea modului în care funcționează vă poate ajuta să îl mențineți sănătos si functional.