Cum alegi fotoliile perfecte pentru caminul tau

Sarcina de a alege fotolii potrivite pentru living este una personala. Aceste piese sunt mai mult decat obiecte decorative!

Sarcina de a alege fotolii potrivite pentru living este una personala. Aceste piese sunt mai mult decat obiecte decorative! Tolanita in fotoliu te poti relaxa citind cartea preferata dupa o zi epuizanta. Sunt spatii de primire a oaspetilor si corpuri care prin culoare si design dau viata incaperii. Dupa cum observi sunt mai mult decat piese de mobilier functionale!

Poti da dovada de putin egoism cand achizitionezi fotolii, inainte de a te gandi cum le integrezi trebuie sa iti dai seama cat de mult iti plac. Iata o serie de aspecte care te pot ajuta sa faci alegerile potrivite pentru tine.

Gaseste-i locul potrivit

Este important sa gasesti locul potrivit pentru fotolii, astfel iti vei forma o idee legat de design si de dimensiune. Chiar daca sunt piese versatile ce pot fi montate intre comode, in apropierea canapelei sau pur si simplu ca piese centrale incadrand masuta de cafea este important ca inainte de a te gandi la design si materiale sa ai idee legat de dimensiune. Daca suprafata iti permite te poti orienta catre fotolii supradimensionate, cu spatare inaltate si brate ergonomice, ce pot fi transformate cu usurinta in spatii de dormit. In cazul in care livingul tau nu este generos poti alege din varietatea de modele pe cele compacte, care nu domina incaperea ci o completeaza in mod natural.

Design si materiale

Daca vrei sa te bucuri din plin de toate avantajele acestor corpuri de mobilier este important sa alegi calitate. Materialele de calitate asigura in primul rand o durata mai lunga exploatare, in al doilea rand aspect estetic distins. Alege fotolii cu structura din lemn dur sau metal, astfel te vei asigura ca vei benefica de confortul dorit mult timp. Materialele care imbraca piesele trebuie sa fie usor de intretinut, versatile, si in tendinte. Catifeaua si stofele cu aspect pretios sunt preferate in ultimii ani deopotriva de creatori si producatori dar si de utilizatorii.

Odata ce te-ai hotarat asupra materialelor trebuie sa analizezi designul; clasic, modern, contemporan, retro sau minimalist? Care este stilul care te caracterizeaza? Asimetriile sunt extrem de apreciate de cei ce doresc sa creeze un ambient modern, la fel de indragite sunt si modelele cu spatare joase si cele cu spatare conice. Piesele clasice, raman versatile, usor de integrat in ambient.

Daca ai analizat aceste detalii cu siguranta stii ce vrei sa cumperi pentru a-ti crea locul tau de relaxare si tot ce mai ramane este sa te decizi asupra culori…

Sursa RecentNews

Tagged: