Cum ai grija de un compresor aer si de unde il poti cumpara pe cel mai bun?

compresor aer

Daca esti fan al accesibilitatii si al eficientei, atunci cu siguranta detii sau ai nevoie de un compresor aer. Poti folosi o astfel de unealta ca si sofer sau chiar si ca biciclist. Pe scurt, orice sarcina care necesita aer sub presiune poate fi eficientizata cu o asemenea unealta.

Totusi, ca orice alt produs de acest fel, un compresor are si el nevoie de mentenanta preventiva regulata. Acest tip de mentenanta este facuta, de obicei, de proprietar si nu implica cunostinte avansate despre produs.

In cele ce urmeaza, vei afla cum te ocupi de o asemenea unealta si in cazul in care nu ai una inca, de unde o poti achizitiona la cel mai bun pret.

Cum faci mentenanta preventiva unui compresor aer?

Dupa cum bine stii, este recomandat sa incerci sa previi unele probleme decat sa te chinui sa le rezolvi dupa ce acestea s-au intamplat deja. Pe acest principiu merge si mentenanta preventiva care are rolul de asigura buna functionare a compresorului tau.

Pentru o astfel de mentenanta, trebuie sa:

  • Urmezi indeaproape manualul de instructiuni – acesta iti va explica tot ce poti si tot ce nu poti face cu un compresor aer. Mai mult decat atat, manualul iti va arata cum poti identifica usor unele probleme ale uneltei.
  • Eliminati umiditatea din rezervor – in functie de mediul in care compresorul este folosit, in acesta se poate acumula umiditate. Aceasta trebuie scursa sau eliminata regulat din interiorul rezervorului. De obicei, un compresorprezinta o valva de scurgere care poate fi folosita in acest sens.
  • Strangeti elementele de fixare – in timpul uzului, compresorul vibreaza – mai exact, motorul sau face asta. Datorita acestei vibratii, suruburi, piulite si alte elemente similare se pot slabi. Este recomandat sa verifici toate acestea regulat, pentru a asigura buna functionare a uneltei.
  • Verifica si schimba uleiul din compresor – uleiul din interiorul unui compresor aer ajuta la prevenirea supraincalzirii uneltei.

Totodata, ai putea sa verifici si filtrele de aer, gurile de aerisire si furtunul compresorului.

De unde achizitionezi cel mai bun compresor aer?

Achizitionarea unei astfel de unelte este o investitie, mai ales dat fiind pretul uneori ridicat la care o poti gasi. Totusi, magazinul online TopStrong iti poate pune la dispozitie produse de calitate la un pret extrem de avantajos.

Mai apoi, acesta are si o gama variata din care poti alege, nu numai atunci cand vine vorba de compresoare, dar si de motocoase, drujbe si orice tip de unealta de care ai avea nevoie in gospodaria ta.

Concluzie

Atunci cand vrei un compresor aer, doua lucruri sunt extrem de importante – anume locul de unde il cumperi si mentenanta perventiva realizata in mod regulat. Daca ambele chestiuni sunt facute intr-un mod calitativ, atunci nu vei avea absolut nicio grija sau problema legata de unealta ta.

Totodata, este de retinut si faptul ca service-ul profesional regulat este de asemenea necesar. Pentru a evita problemele mai grave si a prelungi durata de viata a compresorului, trebuie sa te ocupi si de acest lucru.