Crește încălzirea prin pardoseală valoarea unei proprietăți?

De fiecare dată când faceți o modificare în locuință, doriți să știți dacă această schimbare va aduce (pe termen lung sau scurt) o valoare suplimentară a proprietății. În mod ideal, ați dori să știți dacă vă puteți recupera investiția atunci când decideți să vă vindeți/închiriați casa. Unul dintre criteriile la care poate v-ați gândit (și motivul pentru care citiți acest articol) este încălzirea prin pardoseală – o opțiune specială care este foarte probabil să adauge valoare și să facă o casă mai atractivă pentru potențialii cumpărători.

Încălzirea prin pardoseală este foarte probabil să fie mai valoroasă, mai memorabilă și mai atractivă pentru o serie de cumpărători. Cu toate acestea, trebuie să cântăriți mai multe lucruri – costul instalării și al funcționării încălzirii prin pardoseală, precum și eficiența energetică a clădirii (lucru care de altfel poate fi îmbunătățit), pentru a decide dacă există o rentabilitate bună a investiției.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ținem cont când ne pregătim pentru o astfel de lucrare:

  1. În general, sistemele de încălzire prin pardoseală pe bază de apă sunt mai scumpe de instalat decât sistemele electrice.
  2. Sistemele de încălzire prin pardoseală pe bază de agent termic sunt mai ieftine ca operare decât sistemele electrice, odată ce acestea sunt instalate.
  3. Căldura generată de un sistem de încălzire prin pardoseală poate să se risipească dintr-o încăpere slab izolată, astfel încât adăugarea unei izolații mai bune poate fi o investiție utilă, ce poate fi făcută în același timp cu instalarea încălzirii prin pardoseală.
  4. Pot exista și alte forme de economisire a energiei și de încălzire a locuințelor care ar putea adăuga valoare unei proprietăți (de exemplu, panouri solare).

Sistemele electrice de încălzire în pardoseală

Acestea NU sunt un lux, după cum am fi crezut acum câțiva ani. Avantajele pardoselilor ce radiază căldură în întreaga casă înseamnă că încălzirea prin podea este un punct de vânzare foarte atractiv. Acest sistem poate face o casă memorabilă pentru cei care o privesc și ar putea fi factorul decisiv între două proprietăți aflate în strânsă competiție, atunci când vine vorba de momentul achiziției.

Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi instalată relativ ușor și în clădirile mai vechi. Cu toate acestea, sistemele electrice de încălzire prin pardoseală sunt mai scumpe ca funcționare decât sistemele pe bază de apă, mai ales dacă vechea locuință nu este izolată corect la nivelul pereților și podului.

Așadar, nu se recomandă montarea acestui sistem în clădiri ieftine și așteptarea unei rentabilități mari a investițiilor. Cu toate acestea, în casele aflate în partea de sus a părților mijlocii și superioare ale pieței, încălzirea prin pardoseală poate face diferența!

Soluțiile cu agent termic

Sistemele de încălzire prin pardoseală cu apă sunt mai scumpe de instalat, pot ridica podelele dacă sunt instalate în clădiri mai vechi și pot exista și probleme cu pardoselile neuniforme dacă alegerea pardoselii nu este perfectă. Cu toate acestea, acestea sunt economice de folosit și oferă încălzire uniformă în toată casa. În plus, dacă acestea sunt montate în construcții noi, pardoselile ridicate nu reprezintă o problemă.

Cel mai bun lucru legat de sistemele de încălzire prin pardoseală cu agent termic este că, odată instalate, costurile de funcționare sunt de aproximativ o pătrime față de un sistem electric de aceeași dimensiune. Acest lucru atrage cumpărătorii care au un buget mai strict.

Așadar, un astfel de sistem de încălzire va crește prețul casei și va crește atractivitatea locuinței puse spre vânzare. Pentru consultanță în alegerea soluției potrivite, estimări de preț, detalii tehnice și achiziția de echipamente potrivite, vizitați pagina de Încălzire în pardoseală pe site-ul Case Călduroase.ro – distribuitor Magnum Heating!