Conferinta internationala IEEE „Comm 2020”

 

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și Universitatea „Politehnica” din București, sub egida Secției Române IEEE și a Academiei Române de Științe Tehnice, organizează, în perioada 18-19.06.2020, a 13-a ediție a Conferinței internaționale IEEE „Comm 2020”. Din cauza riscurilor asociate pandemiei Covid-19, conferința se desfășoară virtual. Este o experiență nouă, sperăm interesantă, pentru autorii care au ales să-și publice rezultatele obținute în activitatea de cercetare științifică în “Proceedings of Comm 2020”. Volumul va fi inclus în baza de date ISI, iar lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate în IEEE Xplore.

Principalul obiectiv al conferinței este acela de a oferi doctoranzilor, cercetătorilor și cadrelor didactice un forum de dezbatere și de validare a rezultatelor cercetării științifice în domeniul telecomunicațiilor, al electronicii și al tehnologiilor informaționale.

Ca universitate politehnică militară, academia desfășoară activități educaționale și de cercetare la cele mai înalte standarde pentru a răspunde cerințelor Ministerului Apărării Naționale și ale celorlalte structuri din cadrul sistemului național de securitate. În acest scop, în ultimii ani, au fost achiziționate echipamente performante și au fost create 3 noi centre de cercetare în domeniul ITC.

Cercetarea și educația din academie sunt puternic susținute de cooperarea internațională în cadrul programului Erasmus + și pe bază de acorduri bilaterale, precum cele cu Agenția NATO pentru Comunicații și Informații și cu Agenția Europeană de Apărare, pentru a dezvolta proiecte comune de cercetare și pentru a oferi studenților oportunitatea de a lucra într-un mediu internațional.

La această ediție a conferinței au fost înregistrate 121 de lucrări de către autori din 21 de țări. După o analiză atentă, realizată de peste 90 de experți recunoscuți la nivel internațional, 95 de lucrări au fost acceptate pentru prezentare virtuală la conferință https://comms.ro/.

Articolul Conferinta internationala IEEE „Comm 2020” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.