CNN: La summitul NATO, Joe Biden a discutat separat cu liderii României, Poloniei și Țărilor Baltice, în special cu privire la Rusia. I-a pus și în temă și cu intențiile sale legate de întâlnirea de mierucuri cu Vladimir Putin.

cnn:-la-summitul-nato,-joe-biden-a-discutat-separat-cu-liderii-romaniei,-poloniei-si-tarilor-baltice,-in-special-cu-privire-la-rusia-i-a-pus-si-in-tema-si-cu-intentiile-sale-legate-de-intalnirea-de-mierucuri-cu-vladimir-putin.

CNN citează surse din administrația SUA, care au precizat că președintele Biden a avut o întâlnire cu ușile închise cu Klaus Iohannis, Andrzej Duda, președintele Poloniei și cu liderii celor trei state baltice. Discuțiile s-au concentrat în principal pe Rusia, potrivit CNN, Biden comunicându-le că SUA vor “o relație stabilă și constructivă cu aceasta, dar și că vor răspunde în cazul activităților nocive ale Rusiei.

China, cu o mare implicare în proiectele de infrastructură, mai ales în Polonia, și Belarus, care a deviat forțat o cursă Ryanair, au fost de asemenea teme de discuție. Sursa, pe care CNN o caracterizează ca fiind “un înalt oficial al Administrației SUA” a mai precizat că Joe Biden i-a pus în temă pe liderii polonez și român despre intențiile sale la întâlnirea cu Putin, ce va avea loc miercuri, la Geneva, și a oferit un angajament de “a lua poziție în fața eventualelor amenințări ale Rusiei”.

Este de asemenea așteptată o întâlnire separată între Joe Biden și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan și chiar o conferință de presă separată a celor doi.

Sursa: CNN

Sursa stire biziday.ro