Cele 7 etape ale construirii unei piscine din beton

Dacă vă gândiți să adăugați o piscină proprietății dvs., probabil vă întrebați ce implică exact acest proces, astfel încât să știți la ce să vă așteptați. Vestea bună este că ați ajuns la locul potrivit – în lista de mai jos, am explicat fiecare dintre fazele implicate în construcția piscinei din beton, astfel încât să nu aveți surprize.

Stabilirea amplasamentului

Odată ce planurile au fost aprobate și obținute toate autorizațiile necesare, se începe cu stabilirea amplasamentului piscinei. Echipa va efectua diferite măsurători și va marca marginile (de multe ori folosind vopsea spray). Ei pot marca, de asemenea, unde vor fi amplasate gardurile, zonele pavate și alte elemente de amenajare.

Săpături și instalații sanitare

În continuare, va fi excavată groapa la adâncimea corespunzătoare, în cadrul marcajelor pe care le-a făcut deja echipa. Acest lucru se realizează cu ajutorul unui excavator. Tot atunci se vor adăuga instalațiile sanitare, care vor ajuta piscina dumneavoastră să mențină circulația și filtrarea corespunzătoare (asigurându-vă că va funcționa corect și că apa va fi cât mai curată).

Construirea carcasei piscinei

Sârma de armare din oțel este plasată atât pe verticală, cât și pe orizontală, pe întregul șantier excavat, la adâncimea potrivită pentru piscina dvs. Acesta este folosit pentru a consolida carcasa și a asigura rezistenţa la presiunea exercitată de miile de litri de apă cu care va fi umplut în cele din urmă.

Așezarea podelei și a pereților

Următoarea parte a construcției piscinei din beton constă în construirea pereților și a podelei carcasei create. Se folosește un amestec de ciment și nisip (cunoscut sub numele de gunită). Acest amestec oferă puterea necesară pentru a menține carcasa intactă pentru mulți ani de acum înainte. Odată ce gunita a fost aplicată, plăcile decorative pentru linia de apă sunt adăugate în forma și culoarea pe care le alegeți.

Întărirea betonului

Deși, în general, se poate călca pe beton la 24 de ore după ce a fost turnat, pentru ca interiorul carcasei piscinei să fie suficient de tare pentru a rezista la mii de litri de apă, acesta va trebui să fie lăsat să se întărească timp de aproximativ 30 de zile. În acest timp, vi se va cere să udaţi betonul în mod regulat pentru a menține reci straturile exterioare şi a evita crăparea.

Instalaţia electrică

Pentru ca echipamentul de filtrare, încălzirea, iluminatul și alte aparate să funcţioneze corect, aveți nevoie de acces la o sursă de energie electrică adecvată. Orice cablare subterană sau sub înveliș va fi deja finalizată până în acest moment – acum, este timpul ca toate aceste componente să fie conectate și instalate în locațiile corecte.

Finisarea interiorului

În sfârșit, este timpul pentru ultimele retușuri. Aveți trei opțiuni de finisare din care să alegeți – placarea întregii suprafeţe, acoperirea suprafeței cu un material de tip pietriș-cret (cum ar fi pietricele de sticlă și piatra) sau vopsirea suprafeței. Odată ce interiorul a fost finalizat și uscat, piscina va fi umplută cu apă și este gata de utilizare.

Deși procesul poate părea relativ simplu, este important să reţinem că a construi o piscină din beton necesită timp. În general, va dura între 12 și 16 săptămâni, în funcție de complexitatea designului și de limitările impuse de proprietatea dvs. Din fericire, există specialişti în construcţia şi întreţinerea de Piscine Premium la care puteţi apela atunci când luaţi decizia de a construi o piscină pe proprietatea dvs.