Ce prevede Protocolul de reluare a antrenamentelor fotbalistilor? Având în vedere necesitatea reluării antrenamentelor de către cluburile participante în competițiile organizate de FRF și LPF, precum și Ordinul 736/2020 privind aprobarea “Recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente”, dar și Ordinul nr. 565/13 mai 2020, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a FRF.

Obiectivul protocolului îl reprezintă asigurarea sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minimum a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru:

  • Jucători și familiile lor;
  • Staff tehnic, medical și familiile lor;
  • Staff suport și administrativ și familiile lor.

Protocolul a fost elaborat în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a venit în sprijinul cluburilor și le-a pus la dispoziție alte trei documente elaborate de Comisia Medicală a FRF:

  • Recomandări nutriționale pentru reintegrarea la efort;
  • Prevenirea accidentărilor în fotbal după o perioadă lungă de inactivitate;
  • Recomandări psihologice privind perioada revenirii la activitatea sportivă obișnuită.

Un document similar se va elabora în ceea ce privește reluarea competițiilor.

Pentru a descarca protocolul click aici:  “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”

Sursa: frf.ro