Ce fac clujenii vara aceasta?

Cluj-Napoca este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase și dezvoltate orașe din România. Fostă Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015, Cluj-Napoca este un oraș captivant și efervescent, un adevărat centru economic și cultural, în care pare că nu ai cum să te plictisești niciodată. Cu toate acestea, la un moment dat, indiferent de numărul de atracții ale orașului ce fascinează atât turiștii români, cât și pe cei străini, clujenii pot ajunge să simtă că nu mai au nimic nou de făcut sau de văzut.

 

Idei de activități pentru când simți că te plictisești în Cluj-Napoca

  • Învață ceva nou

Nu degeaba se spune că „Omul cât trăiește învață”! Vara este momentul perfect pentru a te focusa pe dezvoltarea ta personală și dobândirea unor aptitudini noi. Spre exemplu, dacă te gandeai să reîmprospătezi aspectul casei în aceasta vară, dar nu știai cum și de unde să începi, ai șansa de a învăța această artă de la specialiști, dacă optezi să vezi aici cursurile de interior design de la Ateliereleilbah.ro.

  • Descoperă împrejurimile orașului

Dacă simți că nu mai ai nimic nou de făcut în Cluj-Napoca, optează să vizitezi împrejurimile acestuia și să petreci o zi în aer liber, înconjurat de natură! Dacă iubești animalele, trebuie să vizitezi grădina zoologică „Moara de Vânt” din comuna Sălicea, unde vei putea mângâia și hrăni cai, iepurași, căprioare sau cerbi. Pentru pasionații de adrenalină, lângă grădina zoologică se află și un parc de aventură, menit să-ți testeze condiția fizică și anduranța. De asemenea, lacul supranumit „Laguna Albastră” îți va tăia cu siguranță răsuflarea, iar Castelul Bánffy te va purta pe meleagurile aristocrației.

  • Adaugă un gram de spontaneitate

Ești de obicei o persoană rațională, organizată, serioasă, căreia îi place să aibă un plan prestabilit pentru toate activitățile sale? Dacă da, ar putea fi o experiență distractivă și unică pentru tine dacă ai învăța cum să fii puțin mai spontan! Începe cu ceva simplu, ca de exemplu comandarea unui fel de mâncare diferit față de opțiunea ta preferată pentru care optezi întotdeauna. După aceea, încearcă un stil vestimentar nou, participă la o seară de karaoke și spune „DA” următoarei aventuri spontane alături de prietenii tăi!

  • Dezvoltă-ți creativitatea

Majoritatea dintre noi suntem predispuși să credem că nu deținem niciun talent, însă în fiecare om se regăsește un mic artist ce își dorește să iasă la suprafață. Fie că vorbim despre pictură, dans, muzică sau scris, cu toții avem o înclinație spre unul dintre aceste domenii creative. Alege varianta pe care o simți cea mai apropiată de sufletul tău și bucură-te din plin de beneficiile creativității asupra sănătății tale emoționale, dar și de o metodă relaxantă de a petrece timpul liber!

 

Chiar dacă uneori simți că nu mai ai ce să faci nou în Cluj-Napoca, că ai intrat într-o rutină și că te-ai plimbat pe fiecare străduță posibilă, admirând arhitectura deosebită, încearcă să fii original, să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă și să profiți de fiecare oportunitate care se ivește.

 

Sursă foto: Unsplash.com