Ce este lipofillingul feselor?

Ce este lipofillingul feselor

Lipofillingul feselor este o procedură chirurgicală estetică care implică transferul de grăsime de la o zonă a corpului la fese pentru a le crește volumul și forma.

Această procedură poate fi utilizată pentru a corecta asimetria sau pentru a crește volumul feselor pentru a obține un aspect mai plin și mai ferm. Lipofillingul feselor poate fi utilizat ca o alternativă sau o completare la implanturile de fese.

Procedura de lipofilling fese începe cu prelevarea de grăsime de la o zonă a corpului, cum ar fi abdomenul, șoldurile sau coapsele, prin intermediul liposucției. Grăsimea prelevată este apoi procesată pentru a elimina celulele sanguine și impuritățile, iar apoi este injectată în fese. Injectarea se face cu multiple mici injecții în zone specifice pentru a crea un aspect natural și omogen.

Lipofillingul feselor poate fi efectuat sub anestezie locală sau generală, iar durata procedurii poate varia în funcție de cantitatea de grăsime prelevată și injectată. După procedură, pacientul poate experimenta durere, umflare și sensibilitate la nivelul zonei tratate, dar acestea sunt temporare și pot fi gestionate cu medicamente pentru durere.

Este important ca pacientul să urmeze instrucțiunile postoperatorii cu atenție pentru a evita complicațiile și pentru a obține rezultatele dorite.

Lipofillingul feselor poate oferi rezultate estetice durabile, deoarece grăsimea injectată este propriul tău țesut și nu va fi respinsă de organism. Cu toate acestea, este posibil ca o parte din grăsimea injectată să fie absorbită de organism, deci este posibil ca pacientul să aibă nevoie de mai multe proceduri pentru a obține rezultatele dorite.

Este important să se discute cu un chirurg plastician certificat și experimentat înainte de a decide dacă lipofillingul feselor este potrivit pentru tine.

Care sunt riscurile si efectele secundare ale lipofillingului feselor?

Lipofillingul feselor este o procedură chirurgicală estetică care poate oferi rezultate estetice durabile, dar ca orice procedură chirurgicală, poate fi asociată cu anumite riscuri și efecte secundare. Este important să discutați cu un chirurg plastician certificat și experimentat înainte de a decide dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.

Riscurile generale ale lipofillingului feselor includ:

Infecție: orice procedură chirurgicală poate fi asociată cu un risc de infecție, care poate fi gestionată cu medicamente antibiotice.

Hematom: acest lucru se referă la sângerări sub piele, care pot fi gestionate prin compresie și medicamente.

Durere: pacientul poate experimenta durere la nivelul zonei tratate, dar acest lucru poate fi gestionat prin medicamente pentru durere.

Umflare: acest lucru este normal după procedură și poate dura câteva zile sau săptămâni.

Sensibilitate: pacientul poate experimenta sensibilitate la nivelul zonei tratate, dar acest lucru poate fi gestionat prin compresie și medicamente.

Efectele secundare specifice ale lipofillingului feselor includ:

Asimetrie: este posibil ca fesele tratate să nu fie simetrice după procedură, iar acest lucru poate necesita o a doua procedură pentru a corecta asimetria.

Necroză tisulară: aceasta se referă la moartea țesutului, care poate fi cauzată de o injectare incorectă sau de o infecție.

Rezorbție grăsime: este posibil ca o parte din grăsimea injectată să fie absorbită de organism, ceea ce poate necesita o a doua procedură pentru a obține rezultatele dorite.

Rezultate nefericite: acest lucru poate include un aspect neplăcut sau nefiresc al feselor sau o pierdere a volumului după câteva luni sau ani.

Care sunt beneficiile lipofillingului feselor?

Lipofillingul feselor este o procedură chirurgicală estetică care poate oferi mai multe beneficii, cum ar fi:

Creșterea volumului și formei feselor: aceasta poate fi utilizată pentru a corecta asimetria sau pentru a crește volumul feselor pentru a obține un aspect mai plin și mai ferm.

Rezultate naturale: deoarece grăsimea utilizată în procedură este propriul tău țesut, rezultatele sunt mai naturale comparativ cu implanturile de silicon, care pot fi detectabile sau nu arata natural.

Durabilitate: lipofillingul poate oferi rezultate estetice durabile, deoarece grăsimea injectată nu va fi respinsă de organism.

Recuperare mai ușoară: procedura poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală, iar durata de recuperare poate fi mai scurtă comparativ cu alte proceduri chirurgicale.

Nu necesită înlocuirea implanturilor: lipofillingul feselor nu necesită înlocuirea implanturilor în cazul în care se dorește o schimbare ulterioară sau o problemă cu implantul.

Lipofillingul feselor poate fi o opțiune mai bună pentru persoanele care doresc să evite implanturile sau pentru cei care au grăsime în exces în alte zone ale corpului și doresc să o folosească pentru a-și îmbunătăți aspectul feselor.

Poate fi utilizat în combinație cu alte proceduri estetice: Lipofillingul feselor poate fi combinat cu alte proceduri estetice, cum ar fi liftingul feselor sau liposucția, pentru a obține rezultate mai bune.

Este minim invaziva: Lipofillingul feselor este o procedură minim invazivă comparativ cu alte proceduri chirurgicale cum ar fi implanturile sau liftingul feselor.