Ce caracteristici au cele mai bune scaune pentru birou

Un birou special conceput pentru lucru, pe lângă multe elemente specifice, trebuie să dispună de un scaun confortabil pentru a vă “asista” în timpul zilelor lungi cu teleconferințe, rapoarte și tabele. Un scaun de birou bun vă ajută, de asemenea, să aveți mult mai multă productivitate. Citiți mai departe pentru a afla ce caracteristici au cele mai bune scaune de birou.

Tipuri de scaune de birou

Există pe piață o vastă gama de scaune de birou, fiecare cu propriul stil și utilitate. Cele mai populare stiluri pe care le luăm adesea în considerare sunt următoarele:

1.Scaune directoriale

În mod tradițional, scaunele directoriale tapițate din piele sunt cele mai importante dintre scaunele de birou. Acestea sunt deosebite, și pot fi așezate în spatele birourilor mari din lemn masiv din mijlocul camerei. Ele adaugă un fler profesional unei încăperi. Totuși, fiind masive, aceste scaune pot fi puțin prea mult pentru un birou de acasă dacă nu aveți suficient spațiu.

2.Scaune ergonomice

Scaunele ergonomice, concepute cu tehnologie speciala de sprijin pentru corp, sunt realizate pentru a ameliora punctele de presiune și disconfortul, pentru a vă permite să lucrați de la birou fără dureri pe tot parcursul zilei de muncă. De obicei, aceste scaune birou sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi plastic, nailon și plasă.

3.Scaune de conferință 

Aceste scaune nu au roți și sunt realizate din materiale sintetice și metal. Ele sunt destul de confortabile, însă nu pe termen lung. De aceea, nu sunt potrivite pentru a lucra la birou, ci doar pentru ședințe sau conferințe.

Ce trebuie sa aiba un scaun de birou bun?

Suportul pentru spate

Cu toții știm că statul pe scaun timp îndelungat poate fi dăunător pentru spate, așa că orice scaun pe care îl alegeți ar trebui să vă susțină greutatea corporală. Scaunele de birou cu suport pentru spate (lombar) reglabile sunt concepute pentru a reduce presiunea asupra spatelui și pentru a încuraja o postură verticală corectă. Unele scaune folosesc un tip de perne gonflabile pe partea inferioară a spătarului, în timp ce altele pot folosi un braț lateral pentru a regla nivelul de sprijin. Pe piață putem găsi chiar și scaune reglabile cu încălzire și cu funcția de masaj în zona lombară. Alegeți întotdeauna scaune care vă oferă ergonomie, deoarece scaunele fără suport reglabil au adesea suport lombar fix încorporat și acesta poate fi dăunător.

Modul de reglare 

Obținerea unei poziții corecte în timp ce stăm la birou este esențială. Este ideal ca picioarele să fie așezate perpendicular pe pământ și să avem o distanță ideală față de monitorul computerului. Abilitatea de a regla spătarul, precum și înălțimea scaunului și a brațelor este foarte importantă. Dacă scaunul nu are această abilitate ne vom confrunta cu durere și disconfort. Cel mai bun scaun de birou ar trebui să aibă o capacitate de reglare ideală pentru a elimina presiunea de pe șolduri, spate și umerii.

Roțile unui scaun

Un scaun de birou cu roți este mult mai confortabil pentru cei ce lucrează 8-9-10 ore la birou. Această funcție vă permite să vă deplasați cu ușurință și să nu depuneți efort atunci când vă ridicați sau doriți să vă luați ceva din raftul din spatele biroului. De asemenea, dacă scaunul are și funcție de rotire completă veți avea toate obiectele și documentele la îndemâna. Asta înseamnă că nu trebuie să vă ridicați sau să faceți alte mișcări pentru a lua ceva, deci vă puteți concentra mai mult pe sarcinile de serviciu. Totuși, când cumpărați un scaun de birou, asigurați-vă că scaunul are roți și sistem pivotant de calitate. Trebuie să știți că roțile de calitate superioară sunt realizate, în general, din nailon cu un corp de oțel. Roțile ieftine se vor crapă foarte repede, se vor bloca și va exista chiar riscul unei accidentări nedorite.

Materialele tapițeriei

Cele mai populare materiale utilizate pentru tapițeria scaunelor de birou sunt pielea și plasa. Desigur, pielea este mult mai rezistentă  și oferă un aspect mult mai luxos, însă este și mai scumpă. De asemenea, dacă stați jos mult timp, va veți confrunta cu un oarecare disconfort. O alternativă la pielea naturală este pielea ecologică. Scaunele de birou cu o astfel de tapițerie sunt mai accesibile la preț, dar arată la fel de bine.

O alegere mai economică este plasa. Deși scaunele de birou din plasă nu sunt atât de luxoase ca și imagine, ele sunt mai “respirabile”. Un astfel de scaun poate fi cea mai bună opțiune dacă petreceți mult timp așezat, în special pe timpul verii când un scaun din piele ar putea fi extrem de dificil de suportat, mai ales dacă biroul nu are un sistem de ventilație adecvat. 

Dacă sunteți în căutarea unui scaun de birou de calitate, vă invităm să vizionați colecția de scaune a magazinului mobilaideal.ro. Veți găsi toate tipurile de scaune de birou și veți avea opțiuni ce se vor plia pe orice buget.