Care este DURATA de utilizare a cauciucurilor – Vadrexim.ro ne raspunde!

Cand trebuie schimbate cauciucurile masinii? Este un lucru care te intrebi si tu? Trebuie sa stii ca atata timp cat folosesti o masina, este foarte important sa ai grja de anvelope. Sunt o asigurare in plus pentru siguranta ta.

Specialistii de la Vadrexim ne precizeaza ca nu se poate sti cu exactitate durata de viata a unei anvelope. Durata de utilizare a unui cauciuc, dar si distanta care poate sa fie parcursa cu acesta este un lucru care tine de o multime de factori, printre care si conditile de drum, intretinerea anvelopelor sau felul in care conduce soferul.

Dupa o durata de cinci ani de utilizare anvelopele ar trebui sa fie examinate cu atentie, asta deoarece o anvelopa uzata este o anvelopa periculoasa.

Pe vadrexim.ro poti comanda cauciucuri iarna specifice sezonului rece, anvelope vara pentru sezonul cald, dar si jante din aliaj sau tabla pentru orice autovehicul.

Sa vedem Cand TREBUIE schimbate cauciucurile de la masina

Cauciucurile sunt un element determinant pentru siguranta masinii si a condusului. Sunt cea mai importanta legatura dintre masina si drum. Daca te intrebi cand trebuie sa fie schimbate anvelopele, iata cateva situatii de care trebuie sa tii cont.

Limita legala de uzura este atinsa. Exista pe anvelope martori de uzura care indica limita de uzura legala. Daca adancimea profilulului anvelopei s-a micsorat si a juns pana la marcarii de uzura, acea anvelopa trebuie inlocuita. Daca este depasita acea limita de uzura esti pasibil de amenda !

Anvelopele sunt deteriorate. Ai virat gresit si din neatentie te-ai lovit de bordura sau de un trotuar? Sau pur si simplu ai dat cu masina intr-o groapa din sosea? Acest lucru poate duce la taieturi, la crapaturi sau deformari ale cauciucurilor. Este periculos pentru masina sa utilizezi acea anvelopa incontinuare. Cel mai bine ar fi deci sa apelezi la un specialist daca ai dubii in legatura cu utilizarea ei pe viitor.

Semne de imbatranire. Foarte multi factori sunt de luat in considerare pentru durata de viata a unei anvelope. Aceste lucruri depind de factorii climatici, de depozitare, de frecventa de utilizare, de viteza, de presiune, de intretinere si de obiceiurile de condus sau starea soselelor.

Dupa ce au trecut in jur de 5 ani de la montarea pe masina, anvelopele ar trebui sa fie verificate de catre un specialist in fiecare an. Pentru siguranta dumneavoastra  Vadrexim recomanda un set nou de cauciucuri dupa maxim 5 ani de utilizare, chiar daca acestea nu sunt uzate pana la limita legala sau par inca …. bune !


DOT-ul anvelopei iti poate arata varsta cauciucurilor tale. Anvelopele fabricate dupa anul 2000 vor avea un cod de 4 cifre. Primele doua cifre indica saptamana iar ultimele doua anul fabricarii. De exemplu, o anvelopa cu codul 3912 inseamna ca a fost fabricata in saptamana a 39-a a anului 2012.

O uzura neregulata. Se pot constata mai multe uzuri anormale la o anvelopa. Putem  vorbi despre o uzura asimetrica sau o uzura cauzata de o presiune mult prea mica sau de o presiune prea mare.

Pe langa stilul de condus, conditile climatice pot afecta si ele anvelopele. Anvelopele 4 Seasons au cele mai bune performante in conditii climatice temperate in timp ce anvelopele de vara au cele mai bune performante atunci cand este mai cald afara. Anvelopele de iarna sunt mai performante cand este mai rece afara.

In concluzie,

NU exista un raspuns unic la intrebarea: Care este durata de utilizare a cauciucurilor ? Asa cum ai vazut mai sus, acest lucru depinde de mai multi factori. Un control in mod regulat al anvelopelor te va ajuta sa iei din timp masurile necesare.

Daca vrei sa cumperi cauciucuri si jante de calitate poti alege sa comanzi de pe www.vadrexim.ro , ai Livrare GRATUITA la orice set nou de anvelope sau jante, tel. 0730710764.