Automatizari industriale – 5 avantaje pe care acestea le aduc afacerii tale

automatizari industriale

Este estimat ca, pana in anul 2026, industria de automatizari industrialeva ajunge sa valoreze aproximativ 300 miliarde de dolari. Asadar, fara niciun strop de indoiala, se poate spune ca sistemele de automatizare nu ar trebui sa lipseasca din cadrul unei afaceri, mai ales daca se doreste ca aceasta sa fie cat se poate de profitabila.

Pe de alta parte, automatizarile industriale sunt relativ necunoscute pentru marea majoritate a tarilor, inclusiv pentru Romania. Exista destule companii si fabrici care, in prezent, folosesc echipamente si utilaje fabricate inainte de anii 1980.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele mai importante avantaje pe care astfel de automatizari le pot aduce afacerii tale!

Automatizari industriale si reducerea costurilor per total

Prin procesul de automatizare industriala, aproape fiecare cost aferent lantului de productie al afacerii tale scade. Desi aici este vorba despre automatizari la un nivel profesional, acestea pot fi comparate cu un simplu senzor de activare al luminii.

Cu ajutorul unui senzor automat, lumina sta aprinsa doar atunci cand este nevoie de ea. Astfel, facturile la energie electrica scad, uneori chiar drastic.

Maresc productivitatea

Evident, automatizari industriale complete aduse unei anumite parti a lantului de productie pot mari productivitatea afacerii tale.

Aceste automatizari au rolul de imita actiunile personalului uman, dar intr-un mod mai rapid, de obicei. Chiar daca unele sisteme de automatizare inca vor avea nevoie de asistenta umana, acestea vor fi mai rapide si mai eficiente.

Imbunatatesc calitatea productiei

In acest caz, te poti baza pe statistici pentru a vedea avantajele automatizarii industriale.

De exemplu, in cazul unui proces manual, realizat de un lucrator uman, rata de eroare a unei actiuni este in jur de 1.15%. Nu este mult, intr-adevar, dar in procese complexe, chiar si cea mai mica  eroare iti poate afecta profitul.

Pe de alta parte, cand vine vorba de automatizari industriale, rata de eroare este de 0.00001% – aproape inexistenta. Asadar, calitatea productiei estat atat garantata, cat si imbunatatita.

Siguranta la nivel industrial

Dupa cum bine stii, unele procese industriale prezinta un risc destul de mare pentru personalul responsabil de acestea. Cele mai multe accidente au loc pe docurile de incarcare si descarcare a produselor.

Astfel de accidente pot fi evitate in intregime cu ajutorul automatizarii. Te poti baza pe utilaje complet automate si senzori de caldura si de miscare ce pot atentiona angajatii in privinta unui pericol.

Monitorizare si mentenenta preventiva

Senzori similari cu cei mentionati anterior te pot atentiona si atunci cand un anumit utilaj sau componenta a sistemului de automatizari industriale are un defect sau nevoie de mentenanta.

Desigur, asemenea senzori sunt mult mai precisi si eficienti decat un operator uman. Asadar, vei plati doar pentru reparatia unui utilaj, nu si pentru inspectia sa – deoarece aceasta din urma este asigurata de sistemele de automatizare.

Concluzie

Este de la sine inteles ca automatizarea este benefica unei afaceri – indiferent de tipul automatizarii si de domeniul de activitate al afacerii.

Daca afacerea ta are nevoie de astfel de sisteme la un nivel industrial, poti contacta cu incredere echipa ElectroTehnics! Acestia iti pun la dispozitie tablouri electrice si sisteme de automatizare electrica industriala de cea mai inalta calitate si la un pret avantajos.