APA MINUNE: APA CU LAMAIE Iată șapte moduri în care corpul tău poate beneficia de apă cu lămâie.

 • Hidratarea– Apa este cea mai bună băutură pentru hidratare, dar unora nu le place gustul de unul singur. Adăugarea de lămâie îmbunătățește aroma apei, ceea ce vă poate ajuta să beți mai mult.
 • Este o sursă bună de vitamina C – Fructele citrice precum lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant primar care ajută la protejarea celulelor. Vitamina C vă poate reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și scade tensiunea arterială.

În timp ce lămâile nu sunt în topul listelor de citrice bogate în vitamina C, ele sunt totuși o sursă bună. Conform Departamentului Agriculturii din Statele Unite, sursa unei lămâi furnizează aproximativ 18,6 miligrame de vitamina C. Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 65 până la 90 de miligrame

 • Susține pierderea în greutate – Cercetările au arătat că antioxidanții polifenoli găsiți în lămâi reduc semnificativ creșterea în greutate la șoarecii care sunt supraîncărcați pentru a induce obezitatea.

În aceste studii compușii antioxidanți compensează, de asemenea, efectele negative asupra nivelului glicemiei și îmbunătățesc rezistența la insulină, cei doi factori principali în dezvoltarea diabetului de tip 2.

 • Îți îmbunătățește calitatea pielii – Vitamina C găsită în lămâi poate ajuta la reducerea ridurilor pielii, la uscarea pielii de la îmbătrânire și la deteriorarea soarelui.
 • Ajută digestia– Unele persoane beau apă cu lămâie ca laxativ dimineața zilnic pentru a ajuta la prevenirea constipației. Consumul de apă caldă sau caldă cu lămâie la trezire poate ajuta la mișcarea sistemului digestiv.

Medicamentul ayurvedic spune că gustul acru de lămâie ajută la stimularea „agni”. În medicina ayurvedică, un salt puternic de agni începe sistemul digestiv, permițându-vă să digerați mai ușor alimentele și ajutând la prevenirea acumulării de toxine.

 • Îmbunătățește respirația – Ai frecat vreodată o lămâie pe mâini pentru a scăpa de mirosul de usturoi sau de alt miros puternic? Același remediu popular se poate aplica respirației urâte cauzate de consumul de alimente cu mirosuri puternice, cum ar fi usturoi, ceapă sau pește.

Cum se face apă cu lămâie
Pentru a obține beneficiile de sănătate ale apei cu lămâie, trebuie să o beți în mod constant. Când faceți apă cu lămâie, folosiți întotdeauna lămâi proaspete și nu lămâie artificială dintr-o sticlă.

Infuzați mai multă aromă sau adăugați o îmbunătățire a sănătății apei cu lămâie adăugând:

 • mentă
 • o linguriță de sirop de arțar sau miere crudă
 • o felie de ghimbir proaspăt
 • o lingură de scorțișoară
 • un strop de turmeric
 • felii de alte fructe citrice proaspete, cum ar fi limes și portocale sau felii de castraveți.

Spălați întotdeauna produsul bine înainte de a vă tăia și folosi. A avea cuburi de gheață de lămâie la îndemână este o modalitate excelentă de a adăuga lămâie rapid în apă. Pur și simplu stoarceți sucul proaspăt de lămâie în tăvile cuburilor de gheață și congelați. Aruncați câțiva cuburi într-un pahar de apă rece sau caldă, după cum este necesar.

Puteți începe dimineața cu o cană cu apă caldă de lămâie și să păstrați un ulcior de apă infuzat cu câteva lămâi feliate în frigider pentru a bea în întreaga zi.

 

Acest articol a fost preluat de pe: https://observatorculinar.ro/apa-minune-apa-cu-lamaie/

 

Tagged: