Alegeti doar metodele profesioniste de deratizare

Eliminarea rozatoarelor de la locurile de munca si asigurarea faptului ca acestea nu revin in afacerea voastra sunt esentiale daca doriti sa va pastrati angajatii, unitatea si produsele in siguranta.

Incercarea de a remedia problema prin proceduri de do-it-yourself nu este recomandata, deoarece ar putea creste riscurile pentru sanatate in loc sa culeagem beneficii. In acest articol vedem impreuna care sunt pasii de baza ai deratizarii profesionale si motivele pentru care trebuie solicitata interventia profesionistilor din sector. 

Procesul de deratizare: etapele unui job pentru profesionisti

Punand in practica procedurile corecte de control al rozatoarelor, puteti lupta activ cu o infestare a rozatoarelor pana cand acestea sunt eliminate de la locul de munca si, in consecinta, reduceti riscurile pentru mediu si sanatatea angajatilor.

Primul pas de facut pentru a efectua o deratizare profesionala este o inspectie in cadrul careia specialistul face o evaluare a riscurilor in diferitele sedii ale companiei. 

In timpul inspectiei, expertul poate identifica orice semne de dezinsectie care pot confirma prezenta daunatorilor si amploarea infestarii, de exemplu: 

-Amprentele digitale;

-Elemente roase;

-Excremente;

-Semne de intruziune;

-Barlogurile populate sau abandonate;

-Zgomote atribuite animalelor.

Odata stabilit tabloul situatiei, profesionistul identifica o strategie tintita pentru a remedia infestarea la timp si dupa cele mai eficiente metode, evident in concordanta cu nevoile companiei dumneavoastra.

Urmatoarea faza este cea de amplasare a capcanelor, a momelilor si a altor dispozitive utile pentru eliminarea daunatorilor.

In cazul in care tipul de firma necesita supraveghere constanta, interventia de deratizare poate include si instalarea de tehnologii de monitorizare de la distanta sau programarea inspectiilor de control ulterioare.

Deratizarea si prevenirea infestarii

Controlul profesional al rozatoarelor trebuie solicitat de indata ce exista dovezi ale prezentei daunatorilor, dar este, de asemenea, important sa se respecte cele mai bune practici pentru a preveni infestarea rozatoarelor intr-o companie. 

Informarea adecvata a angajatilor si transferul cunostintelor corespunzatoare va permite sa ridicati nivelul de paza si sa identificati in mod autonom punctele critice ale cladirii sau primele urme lasate de soareci si sobolani.

Identificarea si repararea unor posibile puncte de acces din exterior, eliminarea deseurilor si, mai general, curatarea temeinica a spatiilor si a zonelor inconjuratoare sunt considerate practici excelente de prevenire.

Mai mult, un profesionist stie ce substante sunt aprobate, ce reglementari exista si stie sa puna capcane si momeli fara a pune in pericol animalele si oamenii.

In cele din urma, contactand o companie specializata in controlul rozatoarelor nu numai ca obtineti imediat solutia problemei, ci si asistenta constanta care va mentine compania in siguranta de-a lungul anilor. 

Executia profesionala a fiecaruia dintre pasii descrisi mai sus va permite sa beneficiati de toate avantajele controlului rozatoarelor: 

Siguranta la locul de munca;

Economisirea cheltuielilor pentru deteriorarea uneltelor de lucru;

Fara blocare a activitatii pentru interventii de urgenta;

Mentinerea standardelor de igiena prin dezinfectie.

Cea mai importanta masura este o cladire cu mutle amsuri de siguranta care impiedica patrunderea rozatoarelor. Usile, ferestrele si usile trebuie sa fie bine inchise. Acest lucru poate fi asigurat prin utilizarea benzilor de perie. Mai ales toamna, cand temperaturile se racesc, rozatoarele cauta un loc cald si incearca sa cuibareasca in cladiri. Este important sa reactionati imediat daca se suspecteaza o infestare, deoarece rozatoarele se reproduc foarte repede si, prin urmare, pot provoca pagube mari in cel mai scurt timp.