Ai nevoie de o vacanță, dar nu dispui de bugetul necesar să pleci în străinătate? Ia în considerare un city break local, în Capitală!

La momentul actual, popularitatea city break-urilor este într-o continuă creștere, mai ales în timpului sezonului cald. Majoritatea turiștilor caută să evadeze măcar pentru o scurtă perioadă de la haosul și monotonia vieții de zi cu zi, alegând destinațiile preferate fie în scop de relaxare, precum locații exotice cu plaje unice, fie cu scopul de descoperire a culturilor străine, precum marile orașe europene. Cu toate acestea, organizarea unui city break în străinătate vine la pachet cu costuri și cheltuieli destul de mari, uneori greu de suportat dacă nu sunt planificate din timp. Ce-ai zice, în schimb, să îi oferi portofelului tău o pauză bine meritată și să înlocuiești primăvara aceasta scumpele capitale europene cu propria ta țară? 

Nu este nevoie să te depărtezi prea tare de casă pentru a te putea bucura de o vacanță plină de amintiri frumoase. Țara noastră îți oferă și ea numeroase peisaje spectaculoase, de munte sau de mare, muzee, parcuri pline de verdeață, jocuri și activități și multe alte secrete care abia așteaptă să fie descoperite. Unul dintre cele mai frumoase orașe din România este chiar Capitala, „micul Paris” al secolului XX și o destinație apreciată de numeroși turiști străini care vor să descopere tainele europene, așa că de ce să nu o apreciem și noi la adevărata sa valoare?

Iată o listă cu 3 activități pe care trebuie să le treci pe listă dacă plănuiești să ajungi în viitorul apropiat la București:

  • Relaxează-te luând la pas cele mai mari parcuri și Grădina Botanică

Deși străzile Bucureștiului sunt deseori la fel de aglomerate și agitate precum în cazul oricărei alte capitale europene, te poți bucura de cele mai plăcute momente de liniște luând la pas oazele de natură și verdeață pe care acest oraș ți le pune la dispoziție. Rezervă-ți o întreagă zi dedicată doar plimbărilor în aer liber și descoperă toate speciile rare de flori din Grădina Botanică, fântânile și aleile în stil englezesc din Parcul Cișmigiu, grădina de trandafiri din parcul IOR și celebra grădină japoneză din parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău), unde te poți relaxa la un picnic sub culorile uimitoare și parfumul îmbietor al copacilor de cireș abia înfloriți. 

  • Bucură-te de concertele artiștilor preferați chiar pe malul lacului Herăstrău

Și, dacă tot am pomenit de Parcul Regele Mihai I, ce-ai zice ca, după ce te relaxezi sub parfumul florilor de cireș, să te bucuri de muzica interpretată live de artistul tău favorit? Una dintre locațiile cele mai populare este Berăria H, un restaurant cu muzică live în București, unde te poți bucura de preparate tradiționale, dulciuri delicioase și băuturi de excepție în acordurile fredonate de cei mai îndrăgiți artiști. În perioada imediat următoare, îi vei putea vedea aici pe Damian Drăghici & Brothers, Gipsy Kings sau The Motans. Poți alege să rezervi o masă înăuntru, dar ai la dispoziție și o terasă spațioasă chiar în inima parcului, dacă vrei să te bucuri de aerul plăcut al serilor primăvăratice. Concertele au loc pe tot parcursul anului, așa că îți poți sincroniza călătoria la București cu spectacolul unui artist pe care îl apreciezi, astfel încât să ai parte și de distracție, și de plimbare!

  • Lasă-te cuprins de artă vizitând cele mai celebre muzee

Pe lângă zonele de verdeață și cafenelele deosebite sau artizanale, Bucureștiul găzduiește și numeroase atracții pentru iubitorii artelor fine. Muzeul Național de Artă al României este, probabil, cel mai cunoscut dintre toate și îți oferă o colecție impresionantă de schițe și tablouri ale celor mai îndrăgiți pictori români, dar și străini. De asemenea, Muzeul de Artă Recentă, primul muzeu privat de artă din întreaga țară, îi așteaptă cu drag pe iubitorii artelor moderne, atât naționale, cât și internaționale. 

Dacă ești pasionat de muzică, vei rămâne cu siguranță plăcut impresionat de Muzeul Național „George Enescu”, dedicat vieții și artei celebrului compozitor român. Dacă, în schimb, ești un mai mare fan al literaturii, capitala te așteaptă cu nerăbdare să descoperi Muzeul Național al Literaturii Române sau Muzeul Cărților și Hărților Vechi.

Nu este nevoie să părăsești țara pentru a te bucura de vacanța de vis – Capitala îți oferă tot ceea ce ai nevoie! Organizează-ți următorul city break la București și bucură-te de toate secretele pe care acest oraș impresionat așteaptă să ți le destăinuie.

Sursă foto: Unsplash.com.