Afla care sunt modelele de palton barbatesc

Afla care sunt modelele de palton barbatesc

Il purtam pentru a merge la birou, pentru o seara speciala, pentru un aperitiv cu prietenii etc si ne place in multe stiluri diferite: elegant, informal, sportiv, dandy. Sunt barbati care isi doresc unul pentru toate ocaziile si cei care, in altii care se rasfata cu cate un palton pentru fiecare ocazie.

Exista diferite modele si optiuni atunci cand vorbim despre paltoanele pentru barbati. Ramai alaturi de noi pentru a afla care sunt acestea.

Toate modelele de palton barbatesc

  • Chesterfield

La Londra, printre primii care au adoptat acest palton la mijlocul secolului al XIX-lea a fost contele de Chesterfield. Noua piesa vestimentara a facut furori pentru ca ii lipsea taietura orizontala in talie care caracteriza paltoanele aflate atunci in uz.

De atunci, modelul a ramas practic acelasi: subtire, zvelt; revere de latime medie; doua buzunare orizontale cu clapa; un buzunar la piept in stanga, optional – o aerisire pe spate; lungime deasupra genunchiului.

O haina eleganta pentru barbati, de purtat peste costumele business sau de seara. Confectionata de obicei din tesatura moale, fina, adesea din lana amestecata cu cashmir sau chiar cashmir pur, in clasicele gri sau albastru foarte inchis.

  • Trench

Foarte usor si, prin urmare, mai potrivit pentru sezonul de toamna, trenciul este un adevarat clasic atemporal. Pelerina de ploaie prin excelenta a fost creata in 1901 cand Ministerul de Razboi englez a comandat un model, la jumatatea distantei dintre o haina de ploaie si o haina de armata, de la compania Burberry.

De fapt, numele sau deriva din engleza “trench coat”. Linia a evoluat de-a lungul timpului, supravietuind tendintelor timp de peste o suta de ani. Realizat in mod traditional pe culoarea bej, are designul sau specific: pernite pentru umar, siretura dubla, curea, clapa triunghiulara suprapusa, sireturi pentru o inchidere mai buna.

O piesa vestimentara incontestabil versatila, potrivita pentru contexte formale si non-formale.

  • Loden

”Loden” este denumirea tesaturii stravechi realizate in Tirolul austriac, din lana impermeabila, cu care este realizata celebra haina verde-brad care isi ia numele aferent.

Modelul de haina clasica, tipica studentilor, intelectualilor si burgheziei anilor 60/70, are guler de camasa, nasturi din piele impletita sau din os, armatura ascunsa de clapete cusute, pliu lung de fundal pe spate, care se deschide din inalt, buzunare inclinate cu clapa, bretele cu nasture la mansete.

Confortabil si potrivit pentru toate varstele, este un palton barbatesc ales in modelele mai tinere si mai actuale si este de purtat in timpul liber.

  • Ulster

Este haina eleganta a iernii, apogeul priceperii unui croitor. Numita dupa provincia cu acelasi nume din Irlanda de Nord.

Un model martial cu o personalitate puternica: revere largi; opt butoane; maneci de camasa cu margini cusute manual; buzunare cu clapete; pe lateralele tunului, doua falduri adanci; butoane; lungime sub genunchi.

Pe scurt, o haina structurata si importanta, conceputa pentru cei care iubesc eleganta mai formala potrivita pentru toate contextele de afaceri.

  • Montgomery

O imbracaminte cu caracter, dezvoltata de pescarii belgieni cu tesatura grea de lana fabricata in Duffel, un oras de langa Anvers, si adoptata si de Marina engleza pentru caracterul sau practic.

Se numeste Montgomery, de la numele generalului britanic Bernard Law Montgomery, eroul lui El Alamein, care nu a ratat nicio ocazie sa-l poarte, transformandu-l intr-un mare clasic atemporal.

Gluga, jug cu margine cusuta, inchidere de tip broasca, doua plasture mari si buzunare cusute; captuseala, adesea din lana tartan; linia larga si confortabila; lungimea la mijlocului coapsei.

Un model de palton foarte casual, iubit de cei mai tineri pentru confortul datorat lungimii si pentru caracterul sportiv dat de gluga.