Acarienii – cum poti scapa de ei?

Acarienii – cum poti scapa de ei?

Simti adesea ca nu poti respira? Iti lacrimeaza ochii si nu stii cauza? Adesea simti nevoia sa stranuti? Toate aceste lucruri ar putea indica prezenta acarienilor in locuinta ta. Minusculi si, aparent, inofensivi, acarienii isi fac loc in fiecare locuinta, asta pnetru ca prezenta lor nu este neaparat cauzata de lipsa igienei. Problema cea mai mare raman infectiile respiratorii si chiar astmul, care iti pot face viata un calvar.

Europrest, o companie ce ofera servicii specializate de dezinsectie si deratizare, iti ofera o multime de informatii utile cu privire la acarieni, astfel incat sa duci o viata cat mai linistita.

Ce sunt acarienii?

Acarienii sunt artropode din clasa arahnidelor. De dimensiuni microscopice, se dezvolta nestingheriti in diverse colturi ale casei noastre inclusiv in saltele sau perne si ne provoaca o multime de neplaceri. Femelele acarieni depun zilnic 1-2 oua, deci intr-o viata pot depune 80 de oua. Altfel spus, o generatie apare la fiecare 10 zile.

Ce trebuie stiut este faptul ca aceste insecte sunt raspandite in intreaga lume, la altitudini de la 5 la 1300 de metri. Se hranesc cu celulele moarte ale pielii umane (majoritatea), dar exista si specii care se hranesc cu sangele si pielea animalelor, cu plante sau cu mucegai.

Unde intalnim acarieni?

Cele mai multe specii traiesc pe plante, pe sol sau in apa, dar pot fi si paraziti ai omului sau animalelor (capusele sunt acarieni). In casele noastre, acarienii supravietuiesc oriunde se pot gasi resturi organice : saltele, paturi, cuverturi, fotolii, covoare etc.

De ce trebuie sa ne ferim de acarieni?

Acarienii care locuiesc in casele noastre au dimensiuni microscopice, deci nu ne pot musca, dar ne creeaza o problema mult mai grava: dezvoltarea alergiilor si a problemelor respiratorii.  Uneori pot provoca eczeme, amplifica dermatitele si cuperoza. Copiii pot dezvolta astm si alte afectiuni respiratorii, care ii pot urmari toata viata.

Cum scapam de acarieni?

Incepand cu o atentie sporita igienei in locuinta si insistand pe zonele preferate ale acestora.

O prima solutie poate fi utilizarea aparatelor speciale anti-acarieni, care functioneaza pe baza de baterii sau la priza. Acestea emit ultrasunete, care alunga acarienii, utilizarea fiind sigura in preajma animalelor.

O a doua solutie o reprezinta inlocuirea saltelei, a lenjeriei de pat, a pernei chiar si a pilotei cu altele special concepute anti-acarieni, ale caror costuri nu sunt foarte mari.

De asemenea, este importanta aerisirea dormitorului in fiecare dimineata. Aste pentru ca un nivel mare de umiditate duce la aparitia acarienilor. Si folosirea unui dezumidificator este recomandata.

Foloseste aspiratoare cu filtru HEPA, pentru curatarea podelelor si a saltelelor, care te vor ajuta sa obtii un aer mult mai curat in locuinta.

Mai simplu decat atat, poti apela la o firma specializata de dezinsectie, care dispun de echipamente si produse speciale prin care sa faca uitata problema acarienilor si intreaga familie sa se bucure de o casa curata, fara alergii.