7 idei practice pentru amenajarea unei locuințe mici

O locuință de dimensiuni reduse poate ridica adevărate probleme la amenajare, mai ales în cazul în care dorești să fie organizat totul practic.

De fapt, ce înseamnă o locuință practică? Care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinească o locuință? Răspunsul la această întrebare variază, pentru că nevoile sunt diferite, în cazul fiecărui individ, a fiecărei familii.

Ca o constantă, întotdeauna se pune problema spațiului, care trebuie să asigure confortul minim pentru fiecare în parte. Este vorba despre spațiul pentru odihnă, pentru depozitarea obiectelor personale, pentru studiu, sau servirea mesei.

Cum să alegi mobilierul pentru a optimiza spațiul aflat la dispoziție?

Citește câteva sfaturi care pot fi urmate, indiferent de mărimea locuinței.

1. Pentru a profita de fiecare spațiu liber aflat la dispoziție, apelează la etajere, rafturi și console. Pe aceste piese de mobilier poți depozita obiecte și totodată vor decora încăperea.  O soluție practică sunt rafturile și etajerele suspendate, ele vor fi mult mai ușor de amplasat într-o încăpere decât o bibliotecă fixă și vor avea aceeași utilitate.

2. Optează pentru dulapuri cu uși glisante, pot fi amplasate mult mai simplu și nu se va pune problema ușilor care nu se pot deschide.

3. Pentru living, alege întotdeauna canapele extensibile, nu se știe niciodată când ai nevoie de un pat în plus, pentru musafiri. Pot s-o deschizi seara, când stai la televizor, iar dacă cumperi și un fotoliu extensibil lângă, toată lumea se poate odihni, urmărind serialul preferat.

4. Cumpără piese de mobilier cu spații speciale pentru depozitat, de exemplu lada de la patul de dormitor. Profită de fiecare spațiu liber prin utilizarea cutiilor de organizare și depozitare, care te vor ajuta să economisești foarte mult spațiu din dulap.

5. Dacă nu ai loc pentru o masă de sufragerie, alege una multifuncțională și pliabilă, achiziționate de pe site-uri precum Homelux.ro, pe care o poți deschide la nevoie. Acest tip de masă îl poți depozita, sau îl poți deschide parțial, servind ca birou, sau pentru alte activități. Scaunele pot fi și ele pliabile, ba chiar poți cumpăra câteva în plus, se depozitează cu ușurință și pot fi extrem de practice atunci când primești musafiri și organizezi evenimente acasă.

6. Organizează toate spațiile, păstrează-le într-o ordine exemplară și ajută-te de produse specifice pentru a optimiza fiecare spațiu. Studiază cum și unde poți dona hainele pe care nu le mai folosești, iar restul împachetează-le, folosind umerașe multifuncționale, huse pentru hainele mai rar îmbrăcate, cutii pentru pantofi și saci de vacuum pentru hainele din extrasezon. Eliberează spațiile din întreaga locuință, donează, sau vinde piesele de mobilier inutile și obiectele nefolositoare, care se aglomerează în dulapuri, pe rafturi, în cămară și debara.

7. Cumpără cuiere pe podea, ocupă foarte puțin spațiu și le poți amplasa după ușile de intrare ale fiecărei camere. Ele pot servi pentru hainele de casă și halatele membrilor familiei tale, care nu vor mai sta aruncate pe spătarul scaunelor. Folosește accesorii pentru organizarea obiectelor casnice, precum suporți de perete pentru masa de călcat, aspirator, găleată și mop, rafturi glisante pentru mobilierul de bucătărie.

Cu ajutorul pieselor de mobilier extensibile, pliabile, suspendate și multifuncționale poți să găsești locul potrivit pentru fiecare obiect personal și transforma un spațiu limitat ca dimensiuni, într-unul confortabil!

Sursa foto Pexels.com