4 lucruri de facut inainte de a incepe o dieta pentru slabit

dieta pentru slabit

Chiar daca poate parea greu de crezut pentru unii, o dieta pentru slabit necesita o oarecare pregatire in prealabil, dupa cum s-ar spune. Pentru unii este usor sa-si schimbe drastic modul si stilul de viata, dar pentru altii nu.

Astfel, daca esti pe punctul de a incepe o dieta si nu ai incredere completa in vointa ta, printre altele, atunci iata care sunt 4 dintre lucrurile pe care le poti incerca!

Stabileste un plan zilnic sau saptamanal de exercitii fizice

Dupa cum probabil bine stii, unele diete ating eficienta maxima numai atunci cand integrezi si exercitii fizice in programul tau zilnic sau saptamanal. Apoi, este recomandat sa ai un plan la care te poti uita din cand in cand pentru a-ti aduce aminte si pentru a primi motivatia necesara pentru a face exercitiile respective.

Totul, implicit dieta pentru slabit, devine mai usor atunci cand ai o foaie de hartie care te impinge sa faci exercitiile, decat doar sa stai cu gandul la acestea, dupa cum s-ar spune.

Stabileste un plan pentru perioadele dificile

Orice dieta va avea perioade mai dificile – perioade insuportabile in care sansele sa renunti la dieta urmata cresc exponential. Evident, acestea trebuie gestionate corespunzator, pentru a nu-ti pune progresul (si mai ales greutatea) in pericol.

De exemplu, majoritatea persoanelor care urmeaza o dieta pentru slabit au stabilit un cheat day – anume o zi cand pot consuma toate tipurile de alimente, dulciuri si asa mai departe. O astfel de zi nu poate fi de ajuns, asa ca trebuie sa gasesti lucruri care te motiveaza sa te tii de dieta.

Programeaza o consultatie la medicul de familie sau cel specialist

In ziua de astazi, majoritatea dietelor disponibile nu necesita sfatul medicului in prealabil. Totusi, daca ai anumite probleme de sanatate sau banuiesti ca o dieta ti-ar putea face rau (din diverse motive), atunci ar trebui sa consulti sfatul medicului de familie sau celui specialist, dupa caz.

O dieta pentru slabit poate avea efecte semnificative asupra corpului tau. Ceea ce trebuie sa afli este daca corpul tau poate suporta si se poate adapta acestor efecte si schimbari implicite.

Pregateste-te spiritual – practic din toate punctele de vedere!

Dupa cum a fost mentionat, o dieta vine cu schimbari drastice in viata unei persoane. Tocmai de aceea, indicat este sa nu lasi o astfel de dieta sa te loveasca efectiv in fata – anume sa o incepi fara sa te pregatesti in absolut niciun fel.

Inainte de a incepe o noua dieta penru slabit, aloca-ti o saptamana, poate chiar doua, pentru pregatirea spirituala. In acest timp, te poti bucura putin mai mult de alimentele pe care le vei inlocui sau elimina in curand din dieta ta.

Ce dieta pentru slabit ar trebui sa urmezi?

Sfatul oricarui medic si specialist ar fi sa urmezi o dieta cat mai putin restrictiva – anume care sa iti permita totusi sa te bucuri de alimentele si bauturile preferate. Una dintre aceste diete este NUPO!

Bazata pe conceptul VLCD – very low calorie diet NUPO vine cu recomandarea a sase mese mici pe zi, iar diversitatea de produse pentru dieta iti permite sa nu cazi niciodata in monotonie. Descopera chiar azi unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a slabi!