15 medici si asistente au plecat spre SUA in aceasta dimineata

15 medici si asistente medicale au plecat, in aceasta dimineata, spre Statele unite ale Americii, pentru a ajuta in lupta cadrelor medicale de acolo cu noul coronavirus.

„O echipă formată din 15 medici, asistente medicale, specialişti CBRN care efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, evident, în spiritul solidarităţii şi cooperării între Statele Unite ale Americii şi România. O misiune care are, pe de-o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din Statele Unite ale Americii, dar, de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din Statele Unite în lupta împotriva COVID. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazie pentru a transmite un mesaj ferm – între Statele Unite şi România este un solid Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Baza Militară 90, la plecarea specialiştilor MApN.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a afirmat, la rândul său, că parteneriatul dintre SUA şi România „nu a fost niciodată mai puternic”.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


„Această misiune românească în sprijinul poporului american şi al eforturilor de combatere a crizei COVID-19 este încă un exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre. Delegaţia în Statele Unite, formată dintr-o echipă medicală şi o echipă de decontaminare radiologică, biologică şi chimică, va fi găzduită de Garda Naţională Alabama şi municipalitatea Montgomery Alabama”, a precizat Zuckerman.

Detalii:

Articol preluat de pe BucurestiBusiness

Sursa foto: https://twitter.com/AmbasadaSUA ,